Monopol – Så här fungerar det

Spela med upp till 8 spelare och upptäck varför Monopol är det roligaste spelet du kan spela. Målet är att tjäna pengar och sätta resten av motspelarna i konkurs. Upptäck den casino liknande känslan av att hamna på någon annans fastighet.

Regler för Monopol

Varje spelare får välja en spelpjäs och man sätter upp spelplanen. Spelarna slår tärningarna där den som får högst börjar. Under första spelrundan brukar man inte tillåta köp av fastigheter, men det är valfritt. Du flyttar spelpjäsen efter vad du får på tärningarna, dubbelt ger dig ett extra kast. Exempelvis om du fått två sexor. Köp fastigheter, hamnar du på Chans eller Allmänning måste du plocka upp ett kort och följa det som står. Det kan innebära att du hamnar i fängelse, att du får pengar eller måste gå någonstans.

När du köpt flera fastigheter i samma färgserie och äger alla får du börja bygga hus och hotell. Hamnar en motspelare på en fastighet du köpt måste den betala hyra som står på fastighetskortet. Du kan pantsätta fastigheter om du inte har pengar men en spelare som hamnar på den fastigheten behöver inte betala hyra. Målet är att göra att resten av spelarna blir satta i konkurs.

Vad innebär Monopol?

Ett spel som verkligen visar finansmarknaden på många sätt är vad man upptäcker att Monopol handlar om när man spelar det. Passar utmärkt för alla åldrar och gör det roligt att känna hur man besegrar de andra spelarna.

Regler i sammanfattning för Monopol:

  • Varje spelare väljer en spelpjäs.
  • Spelet börjar med att tärningarna slår och den som får högst börjar spelet.
  • Köp fastigheter, bygg hotell och hus.
  • Hamna i fängelse och pantsätt dina fastigheter för att betala hyror.
  • Ett underbart spel där vinnaren är den som inte gått i konkurs.

Att tänka på när man spelar Monopol

Köp så många fastigheter som möjligt och helst i samma färgserie för att kunna bygga hotell och hus. Målet är att du ska få så mycket pengar som möjligt i hyra när en motspelare hamnar på en fastighet du äger. På det sättet vinner du snabbast.

Så här räknar du poäng i Monopol

Monopol har inga poäng utan vinnaren är den som besegrat de andra spelarna så att de gått i konkurs.

Så kommer du igång med Monopol

För att komma igång med Monopol måste du ha spelet och några motspelare. Se sedan till att göra det så svårt för dina motspelare som möjligt genom att bygga hotell och hus där du har möjligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Odds & Bettingsidor utan registrering!
© Copyright 2020 Betting utan konto