Gin Rummy – Så här fungerar det

Spendera kvällen med Gin Rummy och upptäck hur roligt det kan vara. Du spelar mot en motspelare och målet är att få 150 poäng. Perfekt för dig som gillar att spela kortspel på nätcasinon.

Regler för Gin Rummy

För att spela Gin Rummy krävs en kortlek på 52 kort. Varje spelare får 10 kort, resten läggs i en hög med ett kort vid sidan om med framsidan uppåt. Första spelaren kan plocka upp kortet från talongen eller ett från högen. Ett gammalt kort måste läggas bort. Nästa spelare får bara plocka upp kort från högen. Målet är att bygga kombinationer av triss, fyrtal och färgstegar med minst tre kort på handen.

När korten på handen har en poäng under 10 poäng eller korten tar slut lägger spelarna upp sina kort. Spelaren med lägst poäng vinner. Om en spelare knackade men förlorade omgången får motspelaren en bonus på 25 poäng. Om spelaren som knackade inte hade några okombinerade kort får den en bonus på 25 poäng. Detta fortsätter tills en spelare fått 150 poäng.

Vad innebär Gin Rummy?

Ett roligt och spännande spel att njuta av under en kväll med vänner. Kräver att du ständigt håller kolla på dina kort.

Översikt för reglerna i Gin Rummy:

  • Två spelare, 10 kort vardera.
  • Resten av korten läggs i en hög med ett kort vid sidan om med framsidan uppåt.
  • Första spelaren får ta ett kort från talongen eller högen och lägga bort ett gammalt.
  • Bygg kombinationer av triss, fyrtal och färgstegar.
  • Varje runda vinns av den med lägst poäng.
  • Vinnaren av spelet är den som når 150 poäng.

Att tänka på när man spelar Gin Rummy

Det är viktigt att göra sig av med klädda kort då de är värda mest om du inte kan bygga en kombination av dem korten. Däremot är det alltid en risk att behålla sådana kort.

Så här räknar du poäng i Gin Rummy

Varje hand räknas utifrån okombinerade kort. Klädda kort är värda 10 poäng och resten efter valören på kortet. Vinnaren av en runda i Gin Rummy är den med lägst poäng på handen. Poängen vinnaren får är skillnaden i poäng mellan de olika spelarnas handkort. 25 poäng i bonus får den med inga okombinerade kort på handen eller om en spelare knackade först men motspelaren vann.

Så kommer du igång med Gin Rummy

Ett papper att föra poäng på, en kortlek och en motspelare är vad som krävs för att komma igång med Gin Rummy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Odds & Bettingsidor utan registrering!
© Copyright 2020 Betting utan konto